Migrem a www.vic.cat/ccvic

Aquest bloc està inactiu. Tota la informació dels Centres Cívics de l'Ajuntament de Vic la trobareu a centrescivics.vic.cat/ccvic

www.vic.cat/ccvic

dimecres, 30 de març del 2011

La Yukiko, el Japó...

Foto: Yoshi
La Yukiko M. va ser tallerista de llengua i cultura japonesa als CCVIC els trimestres d'hivern i primavera 2010. Ens fa arribar les cròniques de persones que es troben a la zona de Fukushima, com el seu amic Yoshi, un pintor que ha obert el seu taller perquè la mainada pugui dibuixar (veure el bloc de Yoshi).

Us adjuntem la traducció de la darrera entrada (la part final són dos poemes del poeta japonès Muroo Saisei que no s'inclouen a la traducció):

En Yoshi va tornar pujar a teulada  per arreglar els forats però no va poder trobar-los doncs va cobrir amb un plàstic blau. Mentre mirant el cel es semblava el mar i cel , de veritat era  el mar del plàstic blau que el vent va crear les onades però en Yoshi va veure el mar tan maco.
Ell va recordar-se el mar de Fukushima d'abans amb el somriure i les llàgrimes.

Ahir no va poder venir ni un nen.

Però van venir uns  alumnes  adults:  un noi que estudiava al taller d'en Yoshi fins el any passat i ara esta estudiant l'escola de Tokio. Els 2 últims dibuixos són d'ell, diu que va venir a la seva classe
perque volia dibuixar sense pensar res.

Una abraçada a la Yukiko i a tothom allà al Japó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada