Migrem a www.vic.cat/ccvic

Aquest bloc està inactiu des de maig de 2015.
Tota la informació dels Centres Cívics de l'Ajuntament de Vic la trobareu a centrescivics.vic.cat

dimecres, 6 de març del 2013

Matinal "I ara què ... cap on vaig?"


Aquest dijous es portarà a terme a Can Pau Raba la darrera matinal "I ara què ... cap on vaig?", activitat d'orientació professional per a joves estudiants d'ESO que organitzen les regidories d’Educació i de Joves de l'Àrea Social de l'Ajuntament de Vic.

Les matinals tenen com objectiu final complementar i reforçar les activitats treballades en el centre, en el marc de l’orientació escolar. També tracten la importància d'obtenir el Graduat Escolar, el coneixement de diferents sortides acadèmiques i/o professionals, l’experiència de diferents joves un cop de finalitzada l'ESO, la visió empresarial i les exigències del mercat laboral.

En primer terme, es dóna als joves una visió general de les diferents sortides amb les que es poden trobar un cop finalitzen 4t d’ESO o fan 16 anys.

En la segon part, diferents ponents expliquen als estudiants els itineraris que han seguit, explicant les decisions que han anat prenent. Els ponents són joves voluntaris que en aquests moments estan cursant un PQPI, un cicle formatiu de grau mitjà, un cicle formatiu de grau superior, un batxillerat o que ja estan a la Universitat. També professionals en actiu, com és el cas de professors de la Universitat de Vic, del Centre de Formació d’Adults de Vic, d’empreses privades de la ciutat i el Cap de Bombers de Vic.

En darrer lloc es projecta “Entrejoves. Com preparar-se per una entrevista de feina, i no morir en l’intent” de la Diputació de Barcelona.

A les diferents sessions de "I ara què ... cap on vaig?" hi han pres part alumnes de: Col·legi Pare Coll, Col·legi St. Miquel dels Sants, Institut La Plana, Institut de Vic i Institut Jaume Callís.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada